Начало АКЦЕНТИ Гръцкият министър на транспорта подаде оставка след влаковата катастрофа

Гръцкият министър на транспорта подаде оставка след влаковата катастрофа

Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка след  влаковата катастрофа при която загинаха 36 души, а други 72 са настанени в болница, съобщава БТА.

Има ранени българи във влаковата катастрофа в Гърция

Пътнически влак в Гърция се сблъска с идващ насреща товарен влак малко преди полунощ в северната част на страната малко преди долината Темпе (или Темби) между планините Олимп и Оса. Общият брой на хората в двата влака е бил 354 (342 пътника и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), информира в електронното си издание в. „Катимерини“.

Маршрутът на двата влака/ Стоп кадър Ен Би Си

По последни данни починалите в трагичния инцидент са 36, броят на ранените е 85 души, от които в болница са настанени 72 души (шестима в интензивно отделение).

Температурата във влака, който катастрофира в Гърция, е достигнала 1300 градуса по Целзий.

Очаква се броят на загиналите при катастрофата в Темпе да се увеличи, тъй като температурата в първия вагон е достигнала 1300 градуса по Целзий, според говорителя на пожарната служба Василис Вартакоянис.

Гръцките власти арестуваха шефа на гарата в Лариса заради влаковата катастрофа с 40 жертви

„Заслужава да се отбележи, че в конкретния вагон е избухнал пожар и температурите са били особено високи, достигайки дори до 1300 градуса по Целзий“, каза той.

„Това затруднява идентифицирането на хората, които са били вътре. Потвърденият брой на загиналите е 36, но въз основа на тези факти и откритията от мястото на трагедията се очаква броят им да е по-голям“, добави Вартакоянис.