събота, 4 май 2024 г.

Мащабна акция на МВР и прокуратурата срещу автомафията в 5 града в страната, има арестувани

Мащабна акция на МВР съвместно с прокуратурата се провежда срещу автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Рано сутринта от домовете на криминалния контингент са изведени около 30 души, които са съдени и задържани за автокражби.

Акцията е по разпореждане на главния прокурор. В нея участва прокуратурата, Националната следствена служба и МВР.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите.

Екипи от прокурор, следователи и полицаи са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили. Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия Изток, Русия и бившите републики от ОНД.

“До момента в област Варна са задържани над 15 лица от активния криминален контингент, по линия кражба на МПС. Вървят претърсвания на множество адреси. Проверяват се автоморги, автосалони, гаражи, халета и други места, където могат да бъдат укривани автомобили или вещи и части от тях. Операцията продължава и в момента”, заяви директорът на областна дирекция на МВР в морската столица, старши комисар Атанас Михов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html