понеделник, 29 април 2024 г.

Борисов набеди другите партии за мигрантите, ВМРО иска доживотен затвор за каналджиите

Мигрантският натиск от Турция към България продължава да е висок.
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Бойко Борисов набеди другите партии за мигрантите, защото не били съставили правителство. Това стана на сбирка с членове и симпатизанти на партията в Любимец. Повод за коментара му е инцидентът, при който 18 мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион в софийското село Локорско вчера.

Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство. Служебното правителство толкова си могат“, смята Борисов. По думите му лидерите на политическите партии са „абдикирали“ от основното си задължение след изборите да съставят правителство, което сега струва човешки животи. След вчера за какъв Шенген говорим. Цяла Европа говори каква продънена държава сме, каза още лидерът на ГЕРБ. Лидерът на партията, управлявала повече от 12 години страната ни закотвена на дъното на ЕС, забрави да спомене по кое време е била строена оградата по границата с Турция, която се разпада.

Междувременно ВМРО пък, които бяха в коалиция на Борисов в трите му кабинета, поискаха присъдата за трафик на мигранти да бъде доживотен затвор. „Войводите“ също се похвалиха, че до 2021 г., благодарение на мерките, взети от ВМРО като част от законодателната и изпълнителната власт в страната, проблемът с каналджийството и с потока „бедни майки с деца“ беше решен, натискът от страна на тълпите млади мъже от Близкия изток беше овладян, посочват от ВМРО.

Относно информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 г., Борисов коментира, че влизането в еврозоната е на два такта. Първият е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означава, че те харесват. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас, добави Борисов, но пак забрави да спомене, че Хърватия вече е в еврозоната, а северната ни съседка, за разлика от България, не е кандидатствала. Румъния обаче има шанс да влезе в Шенген.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html