Начало ЛАЙФСТАЙЛ Виктор Ангелов продава шкембе чорба за 12 лева

Виктор Ангелов продава шкембе чорба за 12 лева

 

Шеф Виктор Ангелов, който се завръща на екрана като водещ на предаването „Хелс Китчън“, вдигна цените на гурме ястията в изискания си ресторант в столичния квартал „Лозенец“ заради инфлацията, пише “Галерия”. По време на пандемията той затвори другото си заведение в центъра, а сега за да избие разходите по скъпите продукти, с които готви, се принуди да повиши стойността на предлаганите специалитети. Те са висш пилотаж в кулинарията и въпреки високите цени, ресторантът му е пълен с посетители, които ценят уменията му.

Щастлив е със своите момичета – жена си Наталия и дъщеричката им Натали

В менюто на ресторанта му няма салати под двайсетина лева, като по-завързаните със запечено френско козе сирене с орехи и шам фъстък, спанак и кейл са по 23.90 лв. На същата цена се предлагат и тези със сьомга и калмари. Шеф Ангелов предлага и три супи, като любимата на мнозина шкембе чорба по оригинална рецепта с био масло и мляко е 11.80, както и доматената с домашно песто. С два лева повече е пикантната супа „Том Ям“ със скариди, кокосово мляко и лимонова трева. От основните ястия най-скъпи са патешкият дроб на тиган с пюре от ябълка и шафран. Той струва 32.90 лв. Както и хрупкавата патица върху корейски сладко-кисел сос, както и „Роуст бийф“ с пюре от целина, мариновано синапено семе, цветна ряпа и балсамико сос. Телешкото бонфиле с аспержи пък удря тавана с 36.90 лв. Цените на десертите също не падат под 13.90.

Готвачът се радва на успех и с другите си ресторанти от линията БДС. Тях той създаде преди няколко години, като там вместо гурме ястия за претенциозни небца се предлага традиционна българска скара, супи, принцеси и домашна лимонада по специална рецепта, които да върнат клиентите в годините на истинските кебапчета и топлия мек хляб. Тези заведения се радват на изключително голям интерес и в тях управител е доведената дъщеря на Ангелов Ива Лачева. По едно време там работеше и доведеният му син Март Лачев, който участва в „Игри на волята“ преди четири години.

Март е художник

Сега момчето е намерило нов начин да изкарва парите си, като продава картини по 150 лева и ръчно изработени тишърти със свои рисунки. В абстрактните изображения често срещани са драконите, прилепите, черепите и кралете с мечове, а в по-старите му творения има и доста ретро коли, които бяха слабост на Виктор Ангелов. Той обаче разпродаде миналата година уникалната си колекция от тях. „Имах десетина автомобила, събирани в рамките на 10-12 години. Наслаждавах се на факта, че ги притежавам, но нямах много време да шофирам. Затова взех решение и промених посоката. Разкарах всички и си взех нови три в брилянтно състояние. Остава ми време и за трите и им се радвам. Мисля, че напускам кораба малко преди да се е потопил, относно реставрирането на коли. Тази дейност ще замре, ще стане непосилна“, коментира Ангелов. В автомобилния парк готвачът бе вложил малко над четвърт милион лева.

Първата си кола открива под един мост. Видът й го шокирал, помислил си, че е за скрап, но решил да импровизира, опитвайки се да й вдъхне нов живот. След година и половина работа, енергия и немалко финанси – успява. Така дава ход на следващата кола и така  постепенно колекцията му расте. Почти половината от доходите, които изкарва като готвач, влага в хобито си. Преобразява до неузнаваемост ръждивите возила, а новата им визия провокира интерес – както от страна на близки и приятели, които се възхищавали на положения труд и явната промяна, така и на бизнесмени и любители, които предлагали немалко пари за колите, превърнали се в бижута. Въпреки горещите оферти, Виктор категорично отказваше да се раздели с античните возила преди пандемията. С всяко едно от тях е изминавал над 500 км. Любимата му марка е „Мерцедес“, за това и голяма част от колекцията била под шапката на известния бранд.

В момента се придвижва из столицата с електромобил. В дома му има два – един за него, и един за половинката му Наталия. Тя е дясната му ръка в неговите ресторанти, а любовта им е като от романтичен филм. Срещат се като тийнейджъри в столичния квартал „Люлин“, където са съседи. В едни момент обаче прекратяват отношенията си, а хубавицата се омъжва за бившия си съпруг, от когото са Март и Ива. Наталия обаче се разделя с мъжа си и се връща отново в обятията на Ангелов, който приема двете й деца. Все още не са минали под венчило, защото нямат време за това, но са все така влюбени и се радват на дъщеря си Натали.