понеделник, 29 април 2024 г.

Стоян Михалев плаши Румен Радев с импийчмънт

Стоян Михалев заяви, че поведението на президента Румен Радев показва нарушение на Конституцията на България, заяви в ефира на БНТ депутатът от „Демократична България“ Стоян Михалев

„За диверсификацията на ядреното гориво и за предоставянето на военнотехническа помощ на Украйна, Радев не зачита решенията на парламента“, допълни Стоян Михалев.

Ние сме парламентарна република. Има две решения на НС – предоставянето на оръжията за Украйна и диверсификацията на ядрено гориво, които държавният глава не зачита. В следващия парламент ще повдигнем темата за импийчмънт на държавния глава.

Ако са възпрепятствани тези две решения на НС, това не може да остане без последствия, поясни той. България има различен път от този, по който президента ни тласка. Той се държи като руски агент, посочи Михалев. Според него Радев може да блокира решенията на НС. По думите му те са взети от парламента, но трябва да се изпълнят от служебното правителство.

България е избрала своя път на развитие, много преди Радев да се появи, категоричен бе Михалев.

Радев се обяви против санкции срещу руската ядрена енергетика

Той критикува остро коментарите на Радев в Брюксел. Той посочи, че твърденията –  АЕЦ Козлодуй няма да може да работи без руско ядрено гориво са фалшиви. Михалев поясни, че е договорена диверсификация на доставките и има осигурено гориво поне за 2 години напред.

По думите му с даването на оръжия на Украйна сме пропуснали шанс да модернизираме армията си. Постоянно идват оферти за модернизиране на армията. Те обаче се неглижират от президента, добави Михалев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html