неделя, 21 април 2024 г.

Стартира първото редовно заседание на новоназначеното служебно правителство

Снимка: БГНЕС

Стартира първото редовно заседание на новоназначеното служебно правителство. Кабинетът ще подложи на обсъждане и гласуване 11 точки.

Премиерът и министрите се събират за втори път в Министерския съвет, след като на 3 февруари, ден след указа на президента Румен Радев за назначаването им, заседаваха извънредно, за да обсъдят и приемат план-сметката по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 2 април 2023 година.

Днешният дневен ред включва проект на решение за разрешаване на кораб на Румъния да навлезе в териториалните води на България, както и разрешаване участието на контингент от Въоръжените сили на България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина.

Проект на постановление за определяне на детайлни правила за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, финансирани от Европейските фондове при споделено управление за програмен период 2021 – 2027 също е част от дневния ред на кабинета.

Днешното заседание започна със закъснение заради участието на служебния премиер Гълъб Донев в единайсетия конгрес на КТ „Подкрепа”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html