Начало АКЦЕНТИ ГЕРБ искат проверка от частни лаборатории на пътните ремонти

ГЕРБ искат проверка от частни лаборатории на пътните ремонти

ГЕРБ изразиха съмнения за работата на регионалния министър арх. Иван Шишков и настояват за нови инспекции от частни лаборатории на пътните ремонти в страната през последните 2 години и разплатени министър Иван Шишков за няколко месеца. Причината – съмнения в субективизъм при досегашното им извършване.

„Проверките се възлагат субективно, не вярваме на преценката му“, посочи Росица Кирова на брифинг в парламента.

Николай Нанков заяви, че ГЕРБ не вярват на обективната преценка на АДФИ и „новата бухалка на служебната власт – ДНСК“. Затова партията иска проверка от 2 независими лаборатории: българска и немска.

ГЕРБ ще сезира ДНСК и Инспектората на Столичната община за ревизия на всички преместваеми обекти в район „Триадица“ в София, включително и как са захранвани светофарните уредби. По думите на Нанков, пътищата, които ще проверяват, са малко на брой и са описани подробно. „Нашата информация е, че част от тях са под хипотезата „основен ремонт“, но са възлагани като текущи ремонти и поддръжка“, поясни той, но подчерта, че искането им не трябва да се тълкува като лична атака срещу Шишков, а като акт срещу „действията и бездействията, на които сме свидетели всеки ден“