четвъртък, 25 април 2024 г.

Тридневни тържества за коронацията на Чарлз III

Новият крал ще зарадва поданиците си с почивка по повод официалното му възкачване на трона

Коронацията на крал Чарлз III  ще бъде отбелязана с тридневни тържества и светлинно шоу, предадоха световните агенции, позовавайки се  на Бъкингамския дворец. Добрата новина за стачкуващите и недоволни напоследък британци е, че всички ще получат три почивни дни заради знаменаталното събитие. Предвиден е и концерт в замъка Уиндзор.

„Техни величества кралят и кралицата консорт се надяват уикендът на коронацията да стане повод за всички да прекарат времето си със семействата и приятелите си, празнувайки“, се казва в комюникето на двореца.

Официалната церемония ще се проведе в Уестминстърското абатство. След процесията кралят и кралицата консорт ще се появят на балкона в Бъкингамския дворец, придружени от членове на семейството. По отколешна традиция принц Уилям ще коленичи пред баща си, отдавайки му чест. Не е ясно дали блудният син Хари ще присъства на коронацията. В автобиографията си „Резервен“, която се продава като топъл хляб, той обвини семейството си във всевъзможни грехове. Бъкингам обаче достойно запази мълчание. Чарлз е крал на общо 14 държави, сред които Австралия, Канада, Ямайка, Нова Зеландия и др.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html