понеделник, 29 април 2024 г.

По-евтиният роуминг между ЕС и Украйна продължава

Снимка: ANTENI.INFO

В Европейската комисия (ЕК) телекомуникационни компании от ЕС и Украйна преподписаха съвместна декларация за по-ниски цени на роуминга между Европа и Украйна, съобщава от една от фирмите.

На събитието присъстваха и представители на Европейската комисия (ЕК), сред които ръководителят на Главна дирекция „Свързаност“ в ЕК Роберто Виола.

Председателят на Борда на директорите на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации „Екта“ Невен Дилков каза, че предприемачите от сектора споделят убеждението за необходимостта украинците, живеещи в условията на война да продължат да имат достъп до свързаност, за да поддържат връзка със своите семейства, близки и приятели, да имат достъп до интернет и до надеждни източници на информация. „Тази инициатива обаче не се ограничава до телекомуникационните услуги. Телекомите, които подписаха съвместното споразумение, включително членовете на „Екта“, раздадоха милиони сим карти безплатно, осигуриха връзка в бежански центрове, дариха телекомуникационно оборудване, направиха финансови и хуманитарни дарения на жертвите на войната украински граждани и бежанци. Във времената на тази опустошителна война компаниите – членки на „Екта“ потвърждават, че са напълно солидарни с Украйна и украинския народ и ще продължат да ги подкрепят“, допълни Дилков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html