петък, 29 март 2024 г.

Назначиха жена на върха на дипломацията на Рияд

Снимка: Туитър

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия, принц Фейсал Бин Фархан, назначи Сара Абдул Рахман ал Сайед за заместник-министър на външните работи по публичната дипломация, съобщиха местните медии, цитирани от Политика.рс.

Сара Абдул Рахман ал Сайед е завършила обучение по управление на здравни системи в САЩ, новоназначената заместник-ръководител на дипломацията преди това е била помощник-заместник-министър за международно сътрудничество в Министерството на здравеопазването на Саудитска Арабия.

Преди две години тя пое поста генерален директор за международно сътрудничество и ръководи сътрудничеството със Световната здравна организация, както и с партньорите от Г-20. Между другото, по време на петнадесетгодишния си престой във Вашингтон и по-късната й кариера в Рияд, Сара ал-Сайед работи, наред с други неща, в банковия сектор, по международно сътрудничество за компании и правителствени организации в САЩ и Саудитска Арабия, като както и по военни договори. Това беше обявено в Рияд.

В офиса на въоръжените сили на САЩ към кралското посолство на Саудитска Арабия във Вашингтон Сара ал-Сайед някога е работила като офицер по договор в продължение на три години.

Превод: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html