понеделник, 29 април 2024 г.

Били Джийн Кинг поиска организаторите да пуснат руски и беларуски тенисисти на „Уимбълдън“

Бившата тенис шампионка Били Джийн Кинг поиска от организаторите на „Уимбълдън“ да вдигнат санкциите, които наложиха миналата година за участие на състезателите от Русия и Беларус. Тя направи това изявление в Мелбърн, цитирана от агенция „Франс прес“.

„Направете като останалите турнири от Големия шлем, животът е твърде кратък“, заяви тенис легендата за идеята на организаторите от „Уимбълдън“ да продължат санкциите и тази година.

„Мисля, че те трябва да получат премии. Оставете ги да играят и да вземат парите си“, добави американката, която има 12 титли от турнирите от Големия шлем.

Били Джейн Кинг призова и за завръщането на точките за ранглистата, тъй като й се струва нелепо Рибакина да бъде едва под номер 22 на Откритото първенство на Австралия, при положение, че спечели „Уимбълдън“ преди година.

Останалите турнири от Големия шлем позволяват участието на руснаци и беларуси, но под неутрално знаме.

В началото на година беларуската Арина Сабаленка, която се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, заяви, че изключването на състезателите от двете страни на „Уимбълдън“ преди година не е донесло нищо и тя са надява на променя през 2023 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html