четвъртък, 28 март 2024 г.

Георги Тодоров: Няма изтичане на данни след хакерската атака срещу Агенцията по заетостта

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров заяви, че няма изтичане на лични данни след хакерската атака срещу сайта на Агенцията по заетостта.

Вчера следобед бе съобщено за установен технически проблем с част от информационните системи на Агенцията по заетостта, както и с електронния сайт на институцията.

Атаката е осъществена през късните часове в неделя. Поразени са доста от масивите на Агенцията по заетостта, разясни Тодоров. Веднага сме предприели действия по защита на цялата информация, така че да няма загуба на данни, в момента също се работи. Погрижили сме се цялата информация да бъде възстановена, нищо не е загубено, каза още министърът. Той добави, че в момента текат следствени действия, установява се съвместно с Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Държавната агенция „Национална сигурност“ какъв е обемът на поразяване. Всички системи ще бъдат възстановени поетапно, увери Георги Тодоров.

Министърът заяви категорично, че няма изтичане на лични данни. Той отказа да даде подробности около целта на атаката, защото в момента текат следствени действия. Възможно е атаката да е отвсякъде и отвън, добави Тодоров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html