четвъртък, 25 април 2024 г.

Челси готви 125 милиона евро за аржентинския футболист Фернандес

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Челси е започнало преговори с Бенфика относно трансфера на аржентинския футболист Енцо Фернандес в лондонския клуб, съобщава португалският „Рекорд“.

В началото на годината Челси опита да наеме Фернандес, но клубовете не се разбраха, тъй като Бенфика не искаше да продаде аржентинския футболист за по-малко от 120 милиона евро.

Реал Мадрид с мерак за аржентинския национал Енцо Фернандес

„Рекорд“ припомня, че Челси вече похарчи 300 милиона евро за нови футболисти през зимния трансферен прозорец, но лондонският клуб не се отказва от Фернандес, който спечели титлата на световното първенство в Катар миналата година с Аржентина.

Фернандес беше обявен за най-добър млад играч на световното първенство.

Португалските медии съобщават, че са започнали нови преговори между Бенфика и Челси, ако трансферът бъде договорен, лондонският клуб ще отдели най-малко 125 милиона евро като компенсация за аржентинския представител. Тогава това ще бъде най-големият трансфер в историята на Висшата лига. Рекордът се държи от Джак Грийлиш, който премина от Астън Вила в Манчестър Сити за 117,5 милиона евро.

Фернандес пристигна в Бенфика миналата година от Ривър Плейт за 10 милиона евро плюс бонуси. Той изигра 28 мача за лисабонския клуб и отбеляза четири гола.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html