сряда, 24 април 2024 г.

Слави Трифонов започва подписка за национален референдум за президентска република

Снимка: БГНЕС

Инициативен комитет, начело с лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, започва от утре (24 януари) подписка за произвеждане на национален референдум за президентска република В комитета членуват 12 души, обяви пред журналисти Ивайло Вълчев.

Днес представители на ИК, сред които бивши депутати от ИТН, внесоха в административната сграда на парламента уведомление до председателя на Народното събрание, че от утре започват събирането на подписи за националното допитване. Въпросът е „Подкрепяте ли произвеждането на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република“, обясни Вълчев. По думите му сега е точният момент за референдума и им е отнело време да формулират въпроса, така че да отговаря на Конституцията и законовите норми, за да не бъде атакуван. Сега сме готови с организацията, от утре започва събирането на подписи, ще има пунктове в градовете, ще може и онлайн да се изтегли бланката и се надяваме на добър резултат, добави Вълчев.

Парламентарната република вече е изчерпана и трябва да вървим към промяна на системата, коментира Станислав Балабанов.

До няколко дни ИТН обещаха да дадат голяма пресконференция с участието на Слави Трифонов, на която да отговорят на всички журналистически въпроси към тях.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html