петък, 19 април 2024 г.

Ватикана разследва обвинения за секс парти в катедралата в Нюкасъл

Снимка: БГНЕС

Ватикана разследва твърдения за „секс парти“ в британската катедрала в Нюкасъл, за което се твърди, че се е състояло по време на пандемията от COVID-19, съобщи „Гардиън“.

Като част от разследване на обстоятелствата, при които Робърт Бърн подаде оставка като епископ на Хексъм и Нюкасъл, Римокатолическата църква разследва твърденията, че един от нейните свещеници е поканил богомолци на частно парти в покоите си.

Няколко души, както пише „Гардиън“, се оплакват, че отец Майкъл Маккой, дякон на катедралата в Нюкасъл, ги поканил на парти, когато не е било позволено поради локдауна. Неназован източник каза пред Сън, че са подадени редица оплаквания като част от съобщенията за секс парти, състояло се в покоите на дякона в катедралата.

57-годишният Маккой се самоуби през 2021 г., четири дни след като научи, че е обект на разследване от полицията на Нортумбрия, която работи за защита на деца и възрастни от сексуално насилие. Маккой беше назначен от Бърн през 2019 г.

Въпреки че няма предположения, че Бърн е присъствал на секс партито, той подаде оставка като епископ през декември, заявявайки, че вярващите са „се превърнали в твърде голямо бреме“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html