петък, 29 март 2024 г.

Норвегия победи и в щафетата за мъже от Световната купа по биатлон

Победителите (от ляво надясно) Ветле Кристиансен, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Стурла Холм Легрейд.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийските шампиони от Норвегия спечелиха и четвъртата щафета на 4 по 7,5 километра за мъже от началото на сезона на Световната купа по биатлон в Антолц-Антерселва, съобщи БТА.

Ветле Кристиансен, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Стурла Холм Легрейд бяха без конкуренция в италианския зимен център. Тимът спечели с 1:11.50.2 час, след като четиримата използваха само 6 допълнителни патрона.

На второ място завърши отборът на Франция с изоставане от 59 секунди, без наказателна обиколка и с 6 допълнителни патрона. Третата позиция зае Германия с изоставане от 2:17.5 минути, с една наказателна обиколка и 11допълнителни патрона.

В топ 6 са още тимовете на Швеция, Италия и Чехия, а в надпреварата участваха 21 състава. България завърши на 20-о място, след като тимът беше затворен с обиколка след трети пост.

Българският състав Благой Тодев, Антон Синапов, Константин Василев и Владимир Илиев започна добре. Тодев използва само един допълнителен патрон, на втори пост Синапов – четири, на трети Василев – два, но отборът беше затворен с обиколка и Илиев не стартира.

В класирането за Световната купа след четири старта при щафетите начело е Норвегия с пълен актив от 380 точки, пред Германия с 270 и Франция с 245 точки. България е на 18-о място с 94 точки.

Следващите стартове в биатлона са на Световното първенство в Оберхоф (Германия) от 8 до 19 февруари.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html