петък, 29 март 2024 г.

Даниел Лорер: ГЕРБ, БСП и ДПС се харесват, а защо не започнат да работят заедно сега?

Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ, БСП и ДПС се харесват, защо не започнат да работят заедно сега, а искат да причинят на страната нови избори, запита в ефира на БНР Даниел Лорер, който е депутат от „Продължаваме промяната“ и министър от кабинета „Петков“. „Струва ми се, че за тях са важни местните избори. До местните избори те ще крият появилите се взаимни симпатии“.

Нашият план е да имаме общи листи с ДБ в цялата страна, смятаме да разширим съюза и с допълнителни национални и регионални формации. „Това ще се случи преди изборите“, посочи той. ПП е единна и спекулациите, че не е такава са забавни, обясни Лорер. „Те са част от опитите да се насажда страх, че партиите на промяната ще се разцепят. От появата на ПП се случи нещо ново – работи се на светло и различните мнения се чуват. Това изключително много дразни тези, които са свикнали да работят на тъмно и с прийоми от миналото да насаждат настроения“.

Работата с ГЕРБ и ДПС минава през необходимостта те да заемат ясна позиция по отношение на всички случаи на корупция, посочи депутатът. „Те стоически отказват да вземат отношение. Някой ден може да започнем да работим с тях активно, но ръководството им е заело позиция, която прави това невъзможно сега“.

Лорер заяви ,че от „Продължаваме промяната“ не са плащали за позитивните публикации в западната преса относно помощта с оръжие, оказана от страната ни на Украйна по време на кабинета „Петков“. „Това са инсинуации. Рядко в международната преса се появява нещо ,което говори толкова положително за България. Кабинетът „Петков“ трябваше да управлява кризи. Той избра да направи най-правилното-да помогне на Украйна, но и да оцелее политически. Международната журналистика оценява приносът на България. Може би това помогна на украинците да оцелеят в ранните дни на войната“.

Правосъдната реформа е най-важната част от Плана за възстановяване, коментира още Лорер. „Основното в нея е контролът върху главния прокурор. До момента има пълен саботаж по въпроса от партиите на статуквото“, подчерта депутатът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html