сряда, 24 април 2024 г.

Мая Манолова: Днешната лидерска среща е предателство към левите хора

Снимка: БГНЕС

По думите на председателят на гражданска платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, бъдещият парламент няма да е така фрагментиран, лявото пространство ще се консолидира. Тя окачестви днешната лидерска среща между БСП, ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ като „предателство към левите хора“. „По-добре е, че няма да има такъв кабинет и отиваме на избори“, посочи Манолова.

Тя припомни, че вече е сформирано обединение, което ще се яви на извънредните парламентарни избори като коалиция „Левицата“. По думите й до местния вот през есента формацията вече ще бъде единен политически субект. Лявото пространство може без БСП, но не може без социалистите, ще привличаме тези, които милеят за автентичната левица, каза още Манолова. Тя допълни, че не вижда „Български възход“ като партньор на новото обединение, защото тази партия е проявила готовност да се прегърне с всеки.

Лидерът на гражданската платформа каза още, че е поела ангажимент към хората от Варненско, които готвят протест срещу изграждането на голям ветропарк на територията на общините Вълчи дол и Ветрино. По думите й в бъдещия парламент тя ще внесе предложение за законодателни промени, които да забранят строежа на такъв тип централи върху плодородни земеделски земи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html