понеделник, 29 април 2024 г.

Володимир Зеленски: Не съм сигурен, че Путин е жив

Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски по време на днешното видео обръщение на Световния икономически форум в Давос каза, че не е „напълно сигурен“, че руският президент Владимир Путин е жив и взема решения в Русия.

„Наистина не разбирам с кого да говоря и за какво да говоря. Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява с помощта на техниката „Chroma key“, наистина е той“, каза Зеленски, коментирайки възможността за мирни преговори между Киев и Москва.

„Chroma key“ е техника за визуални ефекти, използвана за промяна на фона зад човек във видеоклип. Както съобщавар някои медии, има хора, които смятат, че Путин го използва по време на телевизионни изяви, за да изглежда, че е на определено събитие, докато всъщност е на безопасно място.

Зеленски каза, че Украйна е направила всичко възможно, за да освободи териториите си по дипломатически път, но това не е проработило. „Мирните преговори все още не са мир“, допълни Зеленски.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори:

„Ясно е, че Русия и Путин са голям проблем за сегашна Украйна и Зеленски. И е ясно, че в чисто психологически смисъл Зеленски би предпочел да няма нито Русия, нито Путин, но колкото по-бързо осъзнае, че ги има, колкото по-скоро украинският режим разбере, че Русия и Путин съществуват и ще съществуват, толкова по-добре за такава страна като Украйна“, каза Песков по време на обръщение към журналисти. „Колкото по-скоро украинският режим покаже готовността си да приеме руските искания, които ще бъдат постигнати по един или друг начин, толкова по-скоро всичко ще приключи и украинците ще могат да започнат възстановяването си след тази трагедия, която режимът в Киев започна“, допълни Песков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html