понеделник, 29 април 2024 г.

Петя Аврамова: Държавните средства за Враца вече са намалели наполовина

Снимка: БГНЕС

Петя Аврамова заяви, че средствата, които държавата е отпуснала на Община Враца за последните две години, са намалели наполовина, в сравнение с предходните.

За периода 2018-2020 година чрез постановления на Министерския съвет всички общини от областта за получили малко над 50 млн. лева, което е почти по 17 милиона на година помощ от държавата. С част от тези пари във Враца са направени ремонти на ключови булеварди като „Илинден“, „Европа“ и на улици.

За сравнение, за последните две години чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството държавата е осигурила средства на общините от област Враца в размер на общо 17 милиона лева – тоест по 8,5 милиона лева на година.

Въпреки че исканията на всички общини в страната са били много по-големи, са били одобрени по 1 проект на община, като е финансирана 50 на сто от стойността. За област Враца парите са за улици и ВиК проекти, уточни още инж. Аврамова.

Така, по думите й, „общините и гражданите от област Враца са толкова ощетени, колкото и с всички други решения, вземани в последните две години в ущърб на държавата и българските граждани“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html