петък, 26 април 2024 г.

„Промяната“ сезира прокуратурата за дълга на ТЕЦ „Варна“ към „Булгаргаз“

„Продължаваме промяната“ сезира Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) заради дълга от 37 милиона лева на ТЕЦ „Варна“ към „Булгаргаз“ ЕАД. Това съобщи днес на брифинг във Варна депутатът Даниел Лорер. Според него управата на държавното дружество не прави необходимото да си вземе парите, съобщи БТА.

Когато правителството „Петков“ „падна“, ръководството на „Булгаргаз“ се смени, припомни Лорер. По думите му по него време заради дълга на ТЕЦ „Варна“ вече е заведено съдебно дело, но новата управа на държавната фирма не се е явила в съда. „Съдът предлага делото да е неприсъствено, но от „Булгаргаз“ не дават съгласие. В резултат делото ще се гледа по общия ред и най-малко още една – две години държавната компания няма да може да си вземе парите“, разказа Лорер. Той уточни, че ДАНС е сезирана, защото „Булгаргаз“ е обект, свързан с националната сигурност.

На пресконференцията бившият депутат Кирил Симеонов коментира сагата с акциите на община Варна в Пловдивския панаир. Според „Продължаваме промяната“ Варна трябва да прехвърли акциите си на Министерството на икономиката.

Бившият областен управител на крайморския град Благомир Коцев посочи, че общинското ръководство няма право да се оправдава за липсата на рехабилитация на улиците с блокирането на бюджета. Общината се готвеше да продаде 150 декара терени, някои от които стратегически за Варна, и областната администрация обжалва това решение на Общинския съвет в съда, припомни Коцев. По думите му тази стъпка е блокирала едва три процента от бюджета и това не може да е причина за липсата на ремонти по улиците. Коцев посочи още, че въпреки всички настоявания община Варна все още не е отчела какви са печалбите от управлението на т.нар. синя зона в града и дали тези средства ще бъдат инвестирани в изграждането на зелена зона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html