понеделник, 29 април 2024 г.

Депутатите избраха постоянни делегации на НС в международни организации

СНИМКА: БГНЕС

Днес депутатите избраха постоянни делегации на Народното събрание в международни организации.

Станислав Анастасов (ДПС) оглави постоянната делегация на Народното събрание в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), заместник-ръководители са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и Кристиан Вигенин („БСП за България“).

Ръководител на делегацията в Интерпарламентарната асамблея по православие стана Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС).

Ангел Георгиев („Възраждане“) беше избран за ръководител на постоянната делегация в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Георг Георгиев (ГЕРБ-СДС) ще води делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), заместник-ръководители са Даниел Лорер („Продължаваме Промяната“), Хамид Хамид (ДПС) и Надежда Йорданова („Демократична България“).

Делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея по франкофония ще води Васил Пандов („Продължаваме Промяната“), а Ивайло Чорбов („Възраждане“) ще е заместник-ръководител.

Владислав Панев („Демократична България“) е ръководител на делегацията в Интерпарламентарния съюз, Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) – заместник-ръководител.

Петър Кънев от „БСП за България“ оглави постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), Павел Христов от ГЕРБ-СДС е заместник-ръководител на делегацията.

Делегацията в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива ще води Деница Симеонова („Продължаваме Промяната“), Даниела Дашева („Български възход“) е заместник-ръководител.

Даниел Митов (ГЕРБ-СДС) беше избран за ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, а Джейхан Ибрямов (ДПС) за заместник-ръководител.

Стефан Янев („Български възход“) ще е ръководител на делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html