понеделник, 29 април 2024 г.

Ласка Минчева зарови томахавките с колегите от БНТ

На 12 януари празнува своя 81-ви рожден ден

Легендарната тв режисьорка от БНТ Ласка Минчева, която стои зад излъчването на програми като „Златният Орфей“, „Мелодия на годината“ и много от новогодишните шоута на Хачо Бояджиев, е заровила дългогодишните томахавки с част от бившите колеги си от националната телевизия, пише “Галерия”. Тя е подновила контакт с някогашните другари, като също така е създала 2-3 нови приятелства. Това съобщи племенникът й Атанас Михайлов, който се е заел изцяло с грижите за възрастната жена, която в миналото получи тежък инсулт, а след това парализа обхвана цялото й тяло.

На 12 януари Ласка тя отбелязва своя 81-ви рожден ден. “Силно се съмнявам да посреща гости на рождения си ден, не ми е споделила. Поздрави със сигурност ще има. Има двама-трима познати, които я навестяват. Художникът Петър Николов е нейн близък приятел, наскоро дойде в къщата, подари й икона, преди празника, която бе нарисувал специално за нея. Напоследък общува и с бивши колеги от БНТ, но аз не ги познавам”, казва Наско. Той не крие радостта си от лекото й подобрение или по-точно – възвръщането на апетита й  “Важното, че не се влошава. Добрана новина е, че се храни и успя да качи килограми. Сега е румена и червена, така както си трябва. Разбира се, има своите претенции за това какво иска и какво – не. Често си поръчва киви. Не иска месо, защото й е трудно да го дъвче. Кръвната захар й е много добре”, уточнява популярното лице от малкия екран.

Племенникът й Атанас Михайлов отделя по 2 000 лв. на месец

От известно време Михайлов търси рехабилитатор за леля си, тъй като предишния е занимал за чужбина. Среща известни спънки по пътя, тъй като цената до скоро е била 30-40 лв. на час, докато сега – двойно, дори тройно. Категоричен е обаче, че раздвижванията ще се подновят, макар лекарите да не прогнозират възстановяването й. “Невъзможно е да изправи, няма абсолютен никакъв шанс. Това са четири години на легло, мускулите й са атрофирали, и да иска няма на какво да стъпи. Повечето неща, пример е рехабилитацията, се прави за нейно успокоение, за да се чувства добре. А шанс дори самите специалисти не виждат. Идеята е за психическо благоразположение, далеч сме от мисълта нещо да се случи… Тя мисли, че ще прогледне със срязан очен нерв на едното око, другото е още по-зле. Има надежда в нея, надява се. В крайна сметка това я крепи”, допълва мъжът, който всеки месец отделя около 2 000 лв.

За съжаление все още има хора, които не са информирани и изпращат помощ за Ласка по нейната сметка, която е запорирана. Известен факт е, че доходите й бяха насочени към ЧСИ, след наложен запор заради заем на нейната покойна дъщеря Вихра. Припомняме, че докато беше жива, щерката на Минчева изтегли кредит, който така и не успя да погаси заради внезапната си кончина през 2018 г. – момент, който срина напълно майка й. А това още повече допринесе за стреса, който изживя режисьорката – за съжаление сумата от 4 000 стига до 18 000 лева.

Зов за помощ

  • Ако искате да помогнете на Ласка Минчева може да го направите с банков превод
  • Сметка в ДСК: BG21STSA93000026724764
  • Атанас Тодоров Михайлов – племенник на Ласка Минчева
  • Телефон за връзка: 0888 974 096
  • Email: nas.mihaylov@gmail.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html