понеделник, 29 април 2024 г.

„Продължаваме промяната“ върна неизпълнен втория мандат

“Продължаваме промяната” върна празна папката с втория мандат.

“За съжаление този списък от национални цели, приоритети и задачи за тяхното постигане, не получи достатъчно политическа подкрепа. Но аз съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България в следващите месеци и години тепърва предстои. Това не е академично занимание. Това е въпрос за бъдещето на нашите деца и внуци, къде искаме да живеем и как искаме да живеем”, каза акад. Николай Денков при президента Румен Радев.

“Вчера вашите коалиционни партньори от ДБ заявиха, че единственият начин да се състави правителство в третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Така че ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос”, заяви от своя страна Радев.

“Договорка е дума, която не използваме. Съгласие би могло да има по политиките, които са полезни. Да кажем – една правосъдна реформа. Как си представя ГЕРБ правосъдната реформа?”, каза Денков и допълни, че голяма част от партиите в парламента не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България.

Какво следва? В 7-дневен срок президентът трябва да избере третата политическа сила, на която да връчи третия мандат. Той още не е обявил коя партия ще го получи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html