понеделник, 29 април 2024 г.

Иван Демерджиев към полицаите: Служебната карта не ви пази!

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви пред журналисти, че няма данни други полицаи да са участвали в трафика на мигранти, освен 23-годишния Денислав Борисов. Той е установен и задържан от други колеги. Следен е от Бургас. Това заяви министърът по повод задържания полицай, участвал в трафик на мигранти и подчерта, че служебната карта не пази полицаите. „Готвим мащабна акция в тази посока“, съобщи Демерджиев.

„В хода на подготовката на акцията сме намерили данни и за този случай. За мен е удовлетворително, че колегите, виждайки служебната му карта не са се поколебали да му сложат белезници, да го задържат и да го привлекат към отговорност, като го дадат на органите на прокуратурата. Не са се поколебали ръководителите му да го отстранят от длъжност и да започнат дисциплинарно производство“, похвали служителите на МВР Демерджиев.

Той се закани на нарушителите: „Нашите служители трябва да знаят, че служебната карта не пази никого. Тя задължава всеки служител да не петни униформата. Не бива да се хвърля кал върху цялата институция заради подобни случаи. Трябва да се оценят усилията на службата да чисти собствените си редици“.

Готвим изключително мащабна операция, която ще се проведе и извън територията на България, каза още вътрешният министър. „Събираме оперативна операция. Следим извозването на мигранти от Бургас до западната граница“, заяви той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html