понеделник, 29 април 2024 г.

Владимир Путин е готов за сериозен диалог, ако Киев приеме условията му

Руският лидер Владимир Путин обсъди ситуацията в Украйна в разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, цитирани от РЕН ТВ.

Владимир Путин в диалог с Ердоган подчерта разрушителната роля на Запада по този въпрос.

По този начин държавният глава отбеляза, че Западът напомпва Украйна с оръжия, а също така предоставя на Киев данни и целеуказания.

Ердоган обвини Запада в двойни стандарти заради свободата на медиите и Туитър

„Ситуацията около Украйна беше засегната. От руска страна беше подчертана деструктивната роля на западните държави, които напомпваха режима в Киев с оръжие и военна техника, предоставяха му оперативна информация и целеуказания“, казаха от Кремъл в декларация.

Президентът на Русия каза още, че страната е отворена за сериозен диалог, при условие че Украйна изпълни добре познатите и многократно изразени искания на Москва и вземе предвид новите териториални реалности.

Мария Захарова: Москва не вижда Италия като гарант за мира

„В светлината на готовността на Реджеп Тайип Ердоган за турско посредничество за политическо уреждане на конфликта, Владимир Путин потвърди готовността на Русия за сериозен диалог – при условие че властите в Киев се съобразят с добре известните и многократно изказвани искания и вземат предвид нови териториални реалности“, казаха от Кремъл.

Превод и редакция: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html