сряда, 24 април 2024 г.

В следващите 5 години инвестират 70 млн. евро в летищата във Варна и Бургас

Във Варна ще бъдат вложени над 20 млн. евро.
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

В следващите 5 години ще бъдат инвестирани 70 млн. евро в летищата във Варна и Бургас, съобщиха от фирмата концесионер на двата аеропорта, съобщава БТА.

Във Варна ще бъдат вложени над 20 милиона евро, с които ще бъде поставено ново осветление и ще бъде изградена фотоволтаична централа за собствена консумация на ток както и сграда на пожарната служба. Предстои още обновяване на терминал 2 и на пътеката за рулиране.

Повече от 50 милиона евро ще бъдат използвани за модернизиране и на летището в Бургас,, където също ще оборудват собствена слънчева електроцентрала. Ще бъде разширена сервизната зона и изградено хале за поддръжка. Част от планираните средства ще бъдат вложени в рехабилитацията на пистата и нова светосистема. Ще бъде завършено разширяването на перона, като бъде инсталирано и ново осветление. Предвижда се още да бъдат обновени зони от терминал 1, както и да започне разширение на терминал 2 -„Заминаващи“

От началото на концесията през 2006 г. в двете крайморски летища са вложени над 200 милиона евро, което е половината от поетия ангажимент по договора.

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html