петък, 29 март 2024 г.

Прокуратурата се самосезира след смъртта на млад мъж в болница във Велико Търново

Прокуратурта се самосезира по публикации в медиите за случая с младия мъж, починал след лечение в болницата във Велико Търново, съобщиха от държавното обвинение.

Започнато е разследване за това, че на 27 декември е причинена смъртта на мъж поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура във Велико Търново. Под ръководството на наблюдаващ прокурор се извършват действия по разследването – разпити на свидетели, изисква се медицинска документация във връзка с проведеното лечение, предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

Мъжът почина след престой и лечение в болницата. Неговите близки обвиняват лекарите в некомпетентност и търсят причината за смъртта му.

Семейството и приятелите на Димитър Маринов, който издъхва в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица на 27 декември, се събраха в петък пред лечебното заведение, за да поискат повече информация както за боледуването, така и за причините за кончината на 31-годишния мъж.

Според официалното становище на МОБАЛ „Д-р Димитър Черкезов“ Димитър Маринов постъпва в отделение по инфекциозни болести на 12 декември с данни за заболяване от преди 2 дни с температура, болки в гърлото, гадене, безапетитие, отпадналост, болки по тялото. Назначена е и аутопсия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html