Начало АКЦЕНТИ МВР изпрати запитване до Москва за случая „Грозев“

МВР изпрати запитване до Москва за случая „Грозев“

От Министерство на вътрешните работи са изпратили запитване до руското Министерство на вътрешните работи с искане за информация за това какви са причините да поставят Христо Грозев в списъка си с най-търсени. Писмото е подписано от министъра, уточниха за бТВ от ведомството.

Вчера руският посланик Елеонора Митрофанова обясни, че няма информация и, че е препоръчала на българските власти да изискат информация от вътрешното министерство на федерацията.

Грозев беше обявен за издирване от Москва без да бъде дадена официална причина за това. В интервю той заяви, че се страхува за живота си и посочи, че вероятно е издирван заради разследвания за руската външна политика.

Христо Грозев: Българското правителство не ми предложи закрила

Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов каза какви са условията Христо Грозев да получи охрана от държавата и коментира включването на журналиста в списъка за издирвани лица на Руска федерация: „Чисто символично е вкарването на журналиста Христо Грозев в списъка за федерално издирване в Русия“. Той подкрепи думите на Грозев, който заяви, че това е сигнал към съчувстващи на режима на Путин, негови привърженици могат да се разправят с него.