петък, 19 април 2024 г.

Роналдо подписва днес договор с клуб от Саудитска Арабия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо ще подпише договор с клуба от Саудитска арабия „Ал Насър“. Срокът на контракта е до 2030 година, пише испанският „Марка“, цитиран от БНР. Роналдо вече е в Рияд, за да подпише своя контракт, като се очаква трансферът да бъде завършен до края на деня.

Португалецът ще стане футболист на „Ал Насър“ от началото на следващата година и ще бъде играч на тима през следващите две години и половина срещу общо над 200 млн. долара. След това петкратният носител на Златната топка ще изпълнява функцията на посланик на футбола в Саудитска Арабия и ще представя кандидатурата на страната за домакинство на Мондиал 2030 в партньорство с Египет и Гърция.

В края на ноември Роналдо се раздели с „Манчестър Юнайтед“, където изкара малко повече от година след завръщането си от „Ювентус“, но влезе в конфликт с мениджъра Ерик тен Хаг и в крайна сметка прекрати своя договор. До последно агентът на футболиста Жорже Мендеш му търсеше европейски клуб, който участва в Шампионската лига.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html