понеделник, 29 април 2024 г.

Медиците в Англия и Уелс излязоха на стачка

Снимка: БГНЕС

След стачката на медицинските сестри, днес стачкуват шофьорите на линейки, парамедиците и диспечерите в спешните центрове в Англия и Уелс. От синдикатите изготвиха списък със случаите, които ще бъдат обслужвани.

Над 1200 военни са мобилизирани да заместят стачкуващите спешни екипи. Но опасенията за хаос в здравната система са огромни. Протестиращите настояват за увеличение на заплатите с 19%.

Аnteni.info припомня, че стачки спъват работата на железниците и пощите. Летищата се подготвят за спиране на полетите, а лекари и учители също се готвят за спиране на работа.

Поради тези стачки икономиката ще се възстанови по-трудно от последиците от коронавируса върху бизнеса, отколкото се очакваше. Веригата от протести срещу ниските заплати и инфлацията, безпрецедентна от десетилетия, беше стартирана през август. Тогава пристанищните работници поискаха увеличение на заплатите, след това железничарите, пощальоните, служителите от градската чистота. Така лятото на недоволство се превърна в зима на стачки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html