Начало АКЦЕНТИ Путин разполага специални части по границата на Руската федерация

Путин разполага специални части по границата на Руската федерация

Руският президент Владимир Путин, по време на церемония по връчването на държавни награди в Кремъл за служители в силите за сигурност заяви, че „в момента светът преминава през труден, но значим период“. Той отбеляза, че Русия многократно е трябвало да бъде изправена пред изпитания и да защитава своя суверенитет. Сега страната, според Путин, отново е предизвикана.

Малко по-рано в обръщение нареди на федералните служби за сигурност да засилят контрола над руското общество и охраната по границите, за да се предотвратят рисковете, идващи от чужбина или предателство у дома.

Путин заяви, че предвид новите заплахи нараства необходимостта от по-добра разузнавателна дейност.

Той призова за по-интензивна работа по линия на Федералната служба за сигурност и граничната служба. Руският президент призна, че ситуацията в анексираните от Русия четири украински области е изключително трудна.

„Сега се изисква максимално хладнокръвие и концентрация на силите от страна на контраразузнавателните агенции, включително военното разузнаване. Необходими са решителни мерки срещу действията на чуждестранните спецслужби, за да бъдат бързо открити предателите, шпионите и саботьорите. Границата е най-важна и трябва да бъде надеждно защитена. Всички опити за нарушаването ѝ трябва да бъдат предотвратявани бързо и ефективно, като бъдат използвани всички налични сили и средства, включително мобилни групи и специалните части“, заяви руският президент Владимир Путин.