понеделник, 29 април 2024 г.

Гълъб Донев: Присъединяването ни към Шенген ще се случи в резултат на работа

Снимка: БГНЕС

По думите на премиерът Гълъб Донев присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа. „Законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост очакват своя ред за обсъждане в Пленарна зала. Изслушването по темата Шенген се ползва като сламка, за която се хваща удавникът. Във фокуса на работата на МС ще са изслушванията на министрите“, каза още Донев в началото на правителственото заседание.

„Изкуството на дипломацията намира най-силен израз с една реплика, произнесена в точния момент. Да преобърнеш позиция и да замълчиш. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на медийна слава“, заяви премиерът.

„Днес ще разгледаме законопроекта за изменение и допълнение на Закона срещу изпирането на пари. Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за БНБ. Това е пакет от законодателни мерки, свързани с подготовката на България за приемането ни в Еврозоната. Вчера беше подписан Меморандум за производството на евромонети в България. Ние вършим своята работа, нека и народните представители свършат своята“, каза още Донев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html