вторник, 30 април 2024 г.

Нов собственик гони „Ковънтри Сити“ от стадиона му

СНИМКА: WIKEMEDIA.ORG

Нов собственик гони „Ковънтри Сити“ от стадиона му, пише в съобщение на офоциалната страница на отбора coventrytelegraph.net. Клубът от английската Лига Чемпиъншип вече има известие, че трябва да освободи стадиона.

От футболния клуб поясняват, че им е казано да се съгласят с подписването на нов лицензионен договор, ако искат да ползват терена. Когато стадионът е минал под контрола на съдебната администрация, Ковънтри Сити са подписали дългосрочно споразумение за ползване в сила от март 2021-а до 2031-а година. Но сега се оказва, че „новите собственици са представили съвсем нови търговски условия, без диалог или преговори и са в пъти по-малко благоприятни за футболния клуб“. И след това допълват, че новото предложение от „Фрейзърс Груп“ ще влезе в сила след май 2023-а година, когато е краят на този сезон.

Съоръжението е притежания на фирмата „Фрейзърс Груп“, която е на бившия собственик на Нюкасъл Юнайтед Майк Ашли. Стадионът бе купен новия собственик през ноември, когато той го откупи от административното управление, назначено от съда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html