петък, 19 април 2024 г.

Гълъб Донев свиква спешна среща заради Шенген

Министър-председателят Гълъб Донев свиква среща на „Дондуков“ 1 в понеделник. Причината е Нидерландия, която категорично заяви че няма да подкрепи България за приемане в Шенген. А Марк Рюте направи опит да  внуши, че граница на България би могла да се премине срещу 50€.

Срещата утре щ е е с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, с министъра на външните работи Николай Милков и с министъра на правосъдието Крум Зарков.

В рамките на срещата ще бъде направен преглед на действията на служебното правителство за отстояване на готовността на България за присъединяване към Шенгенското пространство.

Думите на Марк Рюте предизвика остра реакция от страна на българските политици, които се обединиха около, това че Нидерландия няма право да омаловажава действията на България за охрана на границата.

Иван Гешев припомни в Туитър, че сме страна членка на ЕС и Нидерландия трябва да даде доказателства за твърденията си.

Слъжебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев беше категоричен, че цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството ни.
От своя страна, лидерът на ПП „Български възход“ Стефан Янев предложи в социалните мрежи България да бойкотира всички предложения на Нидерландия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html