вторник, 23 април 2024 г.

Христо Калоферов живее с психоложка

Водещият на новините по Нова телевизия Христо Калоферов стана татко на момченцето Христо на 15 април 2020 година, но две години след това никой не знае коя е загадъчната майка на сина му. Журналистът никога не говори за нея в своите интервюта и не публикува общи семейни снимки. „Галерия“ се добра до фотоси на мистериозната дама и научи, че тя се казва Мила и само най-близките хора до Христо знаят за нея.

Ивета Петрова за в. „Галерия“

Журналистът със сестра си Стефка (вляво) и половинката си

Той предпочита тя да остане анонимна и да не се превръща в обект на публичен интерес. Жената, пленила сърцето му изобщо не е известна и няма нищо общо с неговата професия. Тя е на 41 години и работи като психолог. По публикациите й в социлните мрежи обаче става ясно, че с Христо се познават поне от шест години, обичали са да излизат заедно по заведения в обща компания, а запознати твърдят, че двамата са били най-добри приятели. В един момент обаче те решават да създадат семейство и да имат дете, а слуховете гласят, че дори вече са сключили брак, защото носят халки. Двамата имат много общи интереси, а най-много обичат да гледат филми и да ходят на кино. И двамата крият старателно снимките на сина си, като само го публикуват в гръб или на кадрите се вижда неговата ръчичка или краче. Журналистът е категоричен, че не желае да показва наследника си, както и половинката си. Откакто е под светлините на прожекторите, тв водещият пази личния си живот и не публикува снимки с жени, с изключение на тези с колежките му от телевизията и със сестра му.

Мила преди шест години

Стефка носи различна фамилия и няма визуална прилика с батко си. Тя е дете от втория брак на майката на Калоферов, но макар да са от различни бащи, двамата с Христо са изключително близки. Журналистът губи татко си едва тригодишен, когато баща му е убит от брата на дядо си след скандал за строеж на нова къща. Убиецът бил борец против фашизма и лежал в затвора само няколко месеца за това си деяние. „Единственото, което помня от баща си, са ръцете му – големи и силни, които ме държаха“, разказа Христо.
На 12 години той попитал майка си защо има само един дядо и една баба, тогава за първи път се запознава с родителите на татко си.
„Те ми показаха гроба му, но аз мисля, че той не е там, а винаги е до мен и ме подкрепя. Имал съм доста трудни моменти, които изведнъж са се разрешавали с неочаквана лекота. На пръв поглед нерешими проблеми са завършвали с щастлив край. На всяко стъпало от моята кариера сякаш баща ми е като сянка зад мен и ме бута нагоре.

Но съм гневен, че животът не ми е оставил най-силната ми опора като дете“, признава журналистът. Затова сега се е зарекъл да бъде най-добрият татко за своя син и във всяка свободна минута той се занимава с него.

Година след загубата на съпруга си майката на Христо се омъжила за друг мъж, който обаче не само че не могъл да замести у него празнината от загубата на баща му, но и години наред малтретирал психически доведения си син. Започнал да пие. „Имаше един период от седем-осем години, в които поне три пъти в седмицата съм се молел баща ми да беше жив, защото когато алкохолът влезе в семейството ни, стана страшно… Накрая, за да се спася, избягах да уча на другия край на България  – в Благоевград. А днес този човек се гордее с мен и разказва на цял Асеновград, че съм негов син и се гордее с мен“, споделя новинарят. Оставайки полусирак, той е отгледан от баба си и дядо си. Покрай тях проговорил с Лили Иванова, чийто песни ежедневно звучали от семейния грамофон. Било няколко месеца след смъртта на баща му, когато журналистът изтананикал един от вечните шлагери на примата – „Свири, щурче“. Оттогава винаги и където и да отиде, носи тази плоча с него. Преди години си купува 33-годишен грамофон, реставрира го и сега машината работи чудесно и той пуска на него песни на сина си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html