Начало АКЦЕНТИ Победата на Мексико над Саудитска Арабия се оказа недостатъчна за оставане на...

Победата на Мексико над Саудитска Арабия се оказа недостатъчна за оставане на първенството

Много често на арабите се налагаше да спират атаките на мексиканците с нарушения.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Победата на Мексико над Саудитска Арабия се оказа недостатъчна за оставане на първенството. „Ацтеките и „дружина полска“ са с равен брой точки – по 4, но поляците имат по-добра голова разлика.

Южноамериканците в този мач имаха почти пълно превъзходство. Още във втората минута Луис Чавес стреля неточно, а десет минути след това шут на Мохамед Кано от фаул премина над напречната греда. В средата на първото полувреме Махамед Ал Уваис спаси нов опит за гол на Чавес. Четири минути преди почивката Лосано подаде към Орбелин Пинеда, но ударът му не беше точен.

В шестата минута на допълнителното време на първата част Али Ал Хасан беше много близо до откриване на резултата в полза на саудитите.

Развръзката в двубоя дойде в самото начало на второто полувреме. В 47-ата минута, след центриране от ъглов удар, топката беше пратена на близката греда и Сесар Монтес с пета я насочи към Анри Мартин, който се разписа отблизо.

Само пет минути след това Луис Чавес от фаул от около 25 метра реализира за 2:0 във вратата на Саудитска арабия.

В 57-ата минута попадение на Лосано беше отменено заради засада, а атаките на „ацтеките“ продължаваха една след друга. В 87-ата минута нов гол на Уриел Антуна също беше отменен заради засада.

Стигна се до петата минута на допълнителното време, когато саудитите достигнаха до решително попадение за развръзката в групата. Салем Ал Давсари се разписа във вратата, пазена от Гийермо Очоа, след двойно подаване с Хатан Бахебри.

Мексико зае третата позиция в крайното класиране, докато Саудитска арабия завърши с 3-те точки от сензационната им победа над Аржентина е на последно място в група „С“. Мексиканците отпадат в груповата фаза на Световно първенство за първи път след 1978 година, което тогава се проведе в Аржентина.