четвъртък, 28 март 2024 г.

Испания хванаха колет с бомба, адресирана до премиера Педро Санчес

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

В Испания хванаха колет с бомба, адресирана до премиера Педро Санчес, съобщи БНР. Служлбите дза сигурност в най-голямата иберийскадържаваса прехванали пощенска пратка с предполагаемото взривно устройство. Новината съобщиха от Националната полиция и потвърдиха, че тази сутрин други писма с експлозив са били изпратени и до военновъздушната база в Торехон де Ардос, край столицата Мадрид. Така пощенските пратки с взривни вещества в тях станаха четири – до премиера, до военновъздушната база в Торехон де Ардос, до украинското посолство в Мадрид и до оръжейна компания, базирана в Сарагоса.

Очаква се по-късно днес от полицията да дадат повече подробности. Пратката до премиера Педро Санчес е засечена на скенер на 24 ноември, след което са активирани съответните протоколи за сигурност. Поа същия начин е открит и пликът, който е пристигнал по пощата сутринта между 3 и 4 часа до военновъздушната база.

В момента пратките са анализират, за да се установи дали имат връзка помежду си. В оръжейната компания в Сарагоса, в която е изпратен единият от пликовете, работят 150 души и произвеждат системи за изстрелване на ракети, ръчни гранати и устройства за нощно виждане. Продукцията им се изнася за 35 държави, включително и за Украйна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html