четвъртък, 28 март 2024 г.

След съдебното решение за затвор на Тачо Жени Калканджиева даде дома си под наем

Модната ветеранка Евгения Калканджиева и съпругът й Стефан Манов – Тачо са отдали семейния апартамент под наем в тузарския столичен квартал „Бояна“. До решението да се изнесат окончателно и да пуснат нови хора до имота, се е стигнало след близо двегодишна битка в съда между вече осъдения на три години и шест месеца затвор Тачо и съседа му – Георги Василев, който повдигна обвинение през 2020 г. за побой и нарушаване на обществения ред. Пред „Галерия“ потърпевшият сподели, че моралните последствия не го удовлетворяват и ще се бори за увеличаване на присъдата пред последната инстанция ВКС.

Стефани Тонева за в. „Галерия“

Припомняме, че до делото се стигна, след като на 18 април 2020 г. Тачо налетя на комшията си, който му беше направил забележка за силни викове и музика. За да потушат побоя, на мястото бяха извикани три патрулки и линейка.

Първите 24 часа в ареста на Стефан дадоха начало на битката, която понастоящем е към края си. Финансовите средства – за съд, адвокати и пр., са една малка част от минусите, с които се сблъсква Василев. Един от плюсовете безспорно е определението „бивши съседи“. „В този апартамент живеят, доколкото сме запознати – наематели. Предполагам, че е даден под наем. От близо 4-5 месеца не се засичам с тази госпожа. Стефан Манов не живее там повече от година и половина“, коментира той. Въпреки времето, той все още изпитва страх. За сблъсъка пред Темида казва: „Не крия, че изпитвам постоянен стрес, оглеждам се, когато се прибирам в собствения си дом, когато  отивам на работа или се движа в София. Имам чувството, че аз се боря повече с тази личност, която е споменавана постоянно – жената на Стефан Манов, отколкото с него.

Георги Василев след инцидента

Тя постоянно се намесва чрез медии или идва в съда. Беше в залата на първа инстанция, беше там и на втора. Мисля си, че не съдя човека, който нанесе побой срещу мен, а нея. Този стрес, който ми е причинен през тези две години, не е приятен нито за мен, нито за семейството ми, нито за бизнеса. Аз имам спортен център, занимавам се предимно с деца – случващото се извън работата не е приятно“, допълва Георги.

Той е категоричен, че иска продължението да спази линията на справедливостта, тъй като вярва в законите.  Не му допада единствено намесата на Калканджиева, която е неотлъчно до Тачо. „Нейният характер е такъв, аз не мога да я коментирам, няма нужда. Имам съдебно дело, според тях – битка, със Стефан. Мисля, че дело и битка са две различни неща и второто се води по съвсем различен начин. А в съда има борба – двама адвокати, плюсове и минуси, доказателства, следват се стъпки… Ако има закони, както би трябвало – и има, в тази държава, те трябва да бъдат спазвани. Ако е така, няма да се стига дотук, виждаме какво се случва с агресията. Надявам се, на по-горна инстанция, тази присъда да не се смекчи, да не падне, да няма натиск върху съдии, защото и това знаем как става в България. Надявам се искрено да си получи заслуженото – присъдата да бъде увеличена. Тя е до 6 години, а му дадоха 3 г. и половина, с първоначален лек режим“, казва още той пред изданието.

Евгения още не е коментирала случилото се и решението на съда. Според запознати тя не възнамерява да се възползва от жилището в бъдеще, а основната причина за това е не дрязгата с Георги Василев, а изобщо отношенията, които има със съседите си. Още през 2020 г. повечето от тях направиха подписка,  акцентирайки на нежеланието си да делят една сграда с модната шефка. По куп причини, повече от които нарушаващи обществения ред.

Георги има успешен спортен център

„Очакваха да бъде оправдан, за моя радост, въпреки че не ми беше приятно да понеса тази борба през последните две години и да се сблъскам със стреса, решението е в моя полза.  Вярвам, че рано или късно, всеки човек си носи последствията. Моралните не ме удовлетворяват, като всеки един пострадал искам възмездие, което българският съд е длъжен да ми осигури, за да живея по-спокойно и да се чувствам сигурен в собствената си страна“, завършва Василев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html