четвъртък, 25 април 2024 г.

ГЕРБ: Арестът на Георги Мараджиев е продължение на репресиите срещу нас

Партия ГЕРБ дадоха извънреден брифинг в Народното събрание.Причината е арестът на областния координатор на партията в Пловдив и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. Той е разследван за злоупотреби с обществени поръчки.  Полиция претърсва общината в Стамболийски и фабриката му.

„Цялата група на ГЕРБ остро протестира срещу полицейските репресии в страната. От медиите разбрахме, че с нахлуване на специални части с качулки, множество бусове е арестуван кмет и областния координатор на ГЕРБ. Ние приемаме това като продължение на репресиите, започнати по времето на Бойко Рашков. Ние сме на ясно, че публична длъжност, каквато е един кмет, в правова държава може да бъде задържан, разпитван, при спазване на всички процесуални изисквания. Какво наложи влизането на служители във фабриката на семейството, не може ли той да бъде извикан на разпит?

За нас това е проява на полицейщина и изместване на важните въпроси в МВР. Да не би това да е провокирано от поисканата оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев“, попита Десислава Атанасова в началото на брифинга.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html