вторник, 30 април 2024 г.

Създават временна парламентарна комисия за казуса „Джемкорп“

Депутатите ще създадат временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с „Джемкорп“ и „Ай Пи3  Корпорейшън“ от правителството на Кирил Петков, става ясно от програмата на Народното събрание. Заседанието започва 9:00 ч.

Преди няколко дни от ГЕРБ заявиха, че ще подадат сигнал в ДАНС, МВР и Европейската комисия, заради договора с корпорацията за зелена енергийна трансформация.

От „Продължаваме промяната“ отхвърлиха обвинението, че договора на предишното правителство с корпорацията „Джемкорп“-офшорна компания с руски капитали, не е прекратен и ще нанесе вреди на държавата.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев са категорични, че „меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата. Същото потвърдиха и от ръководството на компанията.

Депутатите ще гласуват Законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Ще се обсъжда и Законопроект за допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html