Начало БЪЛГАРИЯ НСО го закъса за кадри, търси да назначи 33 нови служители

НСО го закъса за кадри, търси да назначи 33 нови служители

Националната служба за охрана търси да назначи 33 нови служители на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 шофьори и трима автомонтьори. Това съобщиха от НСO.

Кандидатите за охранители трябва да са пълнолетни български граждани, на възраст до 32 години, със завършено най-малко средно образование, с чисто съдебно минало, физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на моторно превозно средства от категория „B”. Те ще преминават през изпит за установяване на ниво на физическата подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

Кандидатите за шофьори в НСО трябва да са не по-възрастни от 40 години, психологически пригодни, с най-малко средно образование и с чисто съдебно минало. Трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните три години.

Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР-Пътна полиция за евентуални наложени наказания на водача. Кандидатите ще преминават през изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от категории „C” и „B” на полигон и в градски условия.

Кандидатите за автомонтьор трябва да имат поне средно образование и професионална квалификация в автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да не са осъждани. Те също ще преминат през три етапа на конкурсната процедура – изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения, психологично изследване и заключително интервю.

Документи за кандидатстване за „младши сътрудник”- охранител и „младши сътрудник”-шофьор се подават от 1 декември т.г. до 27 януари 2023 г., а за „младши сътрудник”- автомонтьор – до 9 декември т.г.

През юни т.г. от НСО обявиха конкурс за 15 нови служители – 10  охранители и петима шофьори.