понеделник, 29 април 2024 г.

ССИ: Нужни са ефективни решения за повишаване на устойчивостта на икономиката

СНИМКА: ССИ

Кризата засяга всички. Нуждаем се от ефективни решения за повишаване на устойчивостта, издръжливостта и подготвеността на европейските икономики за поредицата от предизвикателства и възможности на съвременния свят. Това се казва в приветствие на Светлин Илиев, изпълнителен заместник-председател на Съюза за стопанска инициатива, прочетено по време на време на Четвъртия национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“, цитирано от БТА.

Тази година темата на събитието е „Възстановяване и устойчивост след кризата“. Форумът се организира от Бизнес факултета на Университета за национално и световно стопанство, съвместно със Съюза на икономистите в България, Научноизследователския център за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност“ и Центъра за индустриални изследвания и иновации.

Светлин Илиев посочва като безспорна ключовата ролята на пакета от реформи и проекти за публични инвестиции, които са нужни, за да получим като страна от ЕС подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Той изрази убедеността на организацията, че вижданията и идеите на участниците във форума ще допринесат за развитието на икономиката и бизнеса в страната ни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html