четвъртък, 25 април 2024 г.

Футболните национали завършиха годината с „престижно реми“ срещу Люксембург

Николай Коцев

Националният отбор на България изигра последния си мач за 2022 година.  Знаменателен двубой! Футболистите на Младен Кръстаич завършиха 0:0 като гости на Люксембург, като на „Стад де Люксембург“ имаше над 300 родни запалянковци, които подкрепяха нашите и развяваха българския трибагреник. Велики лъвове, излизаме от кризата. Така поне се държаха отговорни фактори от отбора, сякаш сме тръгнали на Световното първенство с победа.

Ремито с футболния гранд Люксембург действително е много „престижно“. Или поне така е по думите на представители на националите. Централният защитник Валентин Антов смята, че Люксембург е бил сериозен противник.

„Според мене, националният отбор тръгна в една много хубава посока. Развиваме се, опитваме нови неща. Отборът вече започва да придобива някакъв стил. Люксембург е много сериозен съперник. Имахме обаче ситуации да спечелим. Изгражда се един добър колектив и се надявам да показваме все по-добри игри и през март месец да се борим“, коментира Антов.

Доволен от прекрасния резултат остана и треньорът Младен Кръстаич.

„Очаквахме тежък мач, но мисля, че момчетата играха добре през тези 90 минути. Показаха желание за игра, да се борят за България. И се видя, че Люксембург не е съперник, на който могат да се отбележат 5-10 гола, започна сръбският селекционер.

„Доволен съм, че играчите показаха начина, по който трябва да се представят в следващите двубои. Бяха с желание и мотивация за България.

От тук нататък, минути, картони, ситуации – на кой му пука! Щом скучно и сиво 0:0 срещу пожарникарите и рецепционистите от Люксембург е елитен резултат, значи ще се оправим, ама друг път.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html