понеделник, 29 април 2024 г.

Микеле Плачидо ще снима филм в България

„Младите плащат цената на войната“. Това заяви пред БНР италианската кинолегенда Микеле Плачидо, изнестен у нас най-вече с ролята си непримиримото ченге Корадо Катани от сериала „Октопод“.

Известният артист също така продуцира и режисира. Плачидо обяви, че планира да снима филм в България. Той обаче не разкри какво точно е намерението му.

„Надявам се днес да положим едно добро начало. За този филм ще ни трябват много хора. Проектът е много амбициозен. Но не мога да кажа нищо повече. Освен, че се надявам да работим по този проект с вас. Или за концерта, който смятаме да направим“.

„Covid, войни, половин Европа действително страда от това. Надявам се, че киното може би могло да промени нещата. И това ще мине. Не бива да забравяме, че докато работехме по този филм, беше пандемията от Covid. Но и сега, когато има война, младите плащат най-високата цена. Защото отрязваме техните мечти. Сега се замислям и колко млади творци са били принудени да отидат да се сражават на фронта в Украйна и колко от тях са загубили своя живот. Един от актьорите в моя филм „Сянката на Караваджо“ е руснак. Той пристигна за премиерата от фронта в Украйна. А след това пак беше мобилизиран“, разказа Плачидо.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html