четвъртък, 25 април 2024 г.

Делян Добрев обвини БТВ, че са сменили реда на гостите, за да бъде Петков последен

Снимка: бТВ

„Мен не ми е проблем, че Кирил Петков е втори, сигурно е отпред пред студиото, ако не го е страх – да заповяда и да направим дебат. Аз ги каня отдавна на дебат с Асен Василев от 14дни, защото мога да докажа, че те са купували газ с 28% по-скъпо от посредник на „Газпром“. Това заяви в началото на участието си в бТВ Делян Добрев.

Той подчерта, че подредбата на гостите се е сменила в последния момент, според него, за да бъде оставена последната дума на бившият премиер Кирил Петков.

„Той вече не е премиер, не може да избира, кой да е първи или втори“, заяви Добрев. А водещата Цветанка Ризова отговори, че никой не е сменял подредбата на гостите, а „стажантите могат да дадат всякакъв списък“, това не означава че е реда на участие.

Делян Добрев се закани на Кирил Петков за делото срещу Борисов

„Мен не ме тревожи, че Кирил Петков е след мен, защото на мен са ми ясни всичките му опорки. Той сега ще влезе и ще каже: „Ние разбихме не знам си какво си на „Капитан Андреево“. Аз не знам имало ли е нитрати в доматите и чушките, съмнявам се. Първо защото те досега не са казали една истина, ако това е вярно, то ще е единствената истина. Нямат пет моста, три тунела, шест магистрали… Да не объркам. Няма да купуваме от „Газпром“, но са купували от румънския „Газпром“, който е офшорка“, заяви Добрев.

„А, ето го Петков, заповядайте, ще дръпна едно столче и ще предложим отново дебата“, каза Делян Добрев.

После продължи:

„Една 3% от продукцията е за България. Един камион от 30 остава тук. 29 заминават за други страни – как за 10 години една друга държава не хвана каквото и да е в чушките и доматите“, каза Добрев.

А водещата Цветанка Ризова отбеляза, че  никой не е изследвал и един домат за 10 години.

„10 години България трови 28 държави в Европа заради някаква си „българска схема“ на „Капитан Андреево“ ли? И никой не е забелязал че доматите са отровни“, попита Добрев.

Той повтори информацията си, че ОЛАФ разследва контрабанден канал точно оттам. „Маркови дрехи“ в камиони с тухли.

Кирил Петков така и не  говори с Делян Добрев.

Бившият премиер Кирил Петков отрече всичко казано, след като опонентът му напусна студиото. Първо обясни, че няма как да сяда с Добрев, с когото не са на едно ниво, защото дори не е бил номиниран за премиер.

„Знаете ли, първо искам да отговоря на предизвикателството за дебат. С удоволствие бих дебатирал с Делян Добрев, ако ГЕРБ реши да пенсионира Борисов и да го номинират него за премиер. Ние от миналата година сме дали покана за г-н Борисов, аз съм готов да дебатирам с Борисов по всяко време“, обяви Кирил Петков и няколко пъти повтори това как иска да види пенсиониран Борисов и как „старите политици“ си отиват.

Кирил Петков покани Борисов да прекара старините си на един от 30-те най-опасни язовира в България

„Готови сме да имаме нормален живот, но не с хора, които са откраднали толкова много милиарди през годините. Знаете ли, това с левчето (оскъпяване в бензина), вчера направих едно проучване лично, в Монтана това левче съм го сложил в моята Фейсбук страница и никой не вярва“, каза  Петков.

„Знаят, че това са пазари и не зависи от наша страна и знаят, че Борисов даже от българския съд е доказан като лъжец, и мисля че за 12 години, един път стомна за вода, втори път стомна за вода, хората вече разбраха“, каза още Петков.

Цените на газа за Петков са „една опорка на ГЕРБ, която повтарят непрекъснато“. Той се похвали и за осигурените танкери. За фактурите на Делян Добрев, Петков каза че не знае и според него всичко по тази тема е ясно. „Не само казвам, че няма комисионни, даже заведох дело за половин млн. лв.“, каза Петков, вместо отговор за проверките на ДАНС за газа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html