събота, 4 май 2024 г.

Щетите от наводненията в Карловско са за над 60 млн. лв.

Снимки: БГНЕС

В ефира на Нова телевизия кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че по предварителни данни, щетите от наводненията, в трите най-засегнати места в Карловско, са за над 60 млн. лв. Като добави, че цифрата най-вероятно не е окончателната, тъй като няма как всички щети да бъдат описани за няколко дни.

Повече от 340 къщи са с различна степен на разруха. Шест от тях са напълно съборени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее. Семействата от засегнатите домове към момента живеят при роднини и приятели.

378 домакинства ще получат първоначална помощ от държавата в размер на 375 лева. Описването на щетите в засегнатите места обаче ще продължи до края на седмицата.

Съборени са седем мостови съоръжения и повече от 10 по-малки моста, които свързват села в региона.

Кабаиванов е категоричен, че преди бурите, отнесли къщите и инфраструктурата, реките там са били почистени. „Ежегодно отделяме средства за почистване на тези малки рекички. А по отношение на сечта не съм експерт. Министърът на земеделието обеща заедно да отидем високо в Средна гора, за да видим до каква степен е обезлесено”, каза още Кабаиванов.

Стотици доброволци продължават да помагат на хората.

.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html