четвъртък, 28 март 2024 г.

Рамзан Кадиров се извъртя: Рано ми е да се оттегля, оставам и нито ден отпуска!

Президентът на руската автономна република Чечения и верен съюзник на Владимир Путин –  Рамзан Кадиров май само се е пошегувал с враговете си преди дни, когато че смята да се оттегли от поста. Твърде съм стар, време ми е за безсрочна ваканция, каза тогава Кадиров.

Лидерът на кавказката република коментира ситуацията в канала си в Телеграм:

„През последните дни много обсъждат думите ми за безсрочната отпуска. Разсъждения, анализи, прогнози, догадки. Искам да успокоя атмосферата и да сложа край на всички разговори. Онзи ден се натъкнах на публикация, в която ставаше въпрос, че заемам моята длъжност 15 години и съм „дълголетник“ сред главите на регионите. Помислих си, че е много и реших да узная вашето мнение. После разбрах, че изобщо не съм такъв дълголетник, предишният рекорд, както се изясни, е 27 години. Затова сега ще кажа нещо повече: сега реших да подобря действащия рекорд, ще видим, може да изпреваря този показател.

В действителност, да си отида просто така – нямам право. Народът ми е доверил ръководството на региона. И оправдаването на това доверие е моето свято задължение. Мога да си тръгна само ако попитам народа и президента на Русия. Затова разговорите за безсрочната отпуска ще ги оставим за бъдещето. Сега няма да си взема дори и ден от полагаемата годишна отпуска.

И преди съм ви казвал, че в това отговорно време, когато нашата страна се бори със световния сатанизъм в Донбас, властите на регионите не бива да излизат в отпуска, нито военнослужещите от всички чинове.

Всъщност, от Донецкото направление вече идват отлични новини. Съюзните войски в хода на настъплението громят противника и заемат нови територии. Аз ви обещах добри новини и скоро ще ги получите. Малко остана да чакате.

Още повече, че сега в помощ на настъпващите съюзни сили се готвят за заминаване още няколко хиляди решително настроени доброволци и елитни бойци. Освен това са създадени нови подразделения, в чиито състав влизат истински професионалисти по военното дело. Това са два полка и три батальона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html