сряда, 24 април 2024 г.

Борисов: По-евтин ток при „възрастния“ Борисов или по-скъп при „младия“ Петков, избирайте

Снимка:архив

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов продължава предизборната си обиколка на страната. Днес, той разговаря пред симпатизанти на партията в гр. Силистра.

„За съжаление нищо не се надгради над нас, нито „Хемус“, нито тази към Русе. Най-голямата гордост на Еконт-а и Кирил Петков беше да кажат, че спират пътя към Русе. Всичко приключи и парите похарчиха.“

„Аз самият вчера бях изумен колко ги е страх от нас. БСП въобще не говорят за победа. Те се чудят само как да се прилепят към някого. Същото важи и за ДБ, която бяха в дясно от нас, а сега са много вляво, една лодка хора“, каза Борисов.

„Миналата година имаше избори, сега пак. Все по-скъпо – 80 млн. лв. ще излязат сега. Над 600-700 млн. досега. За какво харчим тези пари? Да си чешем езиците ли?, попита Борисов“.

Бойко Борисов отговори на призивът на Кирил Петков за неговото пенсиониране така: „Всеки ден на бензиностанцията и на магазина го виждате това, което трябва да ви кажа, но все пак имате възможност да сравнявате какво може да се случи. 2020 г. токът при възрастният Борисов – 75,63 лв. При младия Петков – 846,59 лв. Избирайте сами. Ние можем да върнем цената, минимум с 50-60% да не кажа и повече, защото въглищата са наши, енергетиците, електропреносната система, АЕЦ „Козлодуй“, който в момента ви дава тока на 45 лв., а виждате какво става заради посредниците, близки на няколко човека. Избирайте сами, няма да ви агитирам“, заяви той.

„837% е увеличението на природния газ. Виждате на бензиностанциите какви са цените, каза Борисов. Той показа схема на рафинерията в Бургас, откъдето може да се вкара уралски и руски нефт, а той се изнася за Швейцария“, каза Борисов.

„Трябва да либерализираме пазара така, както трябва, да се напънем да изгоним тези посредници. Защо „Булгаргаз“ получава кредит от държавата, а не се дават на частна фирма? Защо само те го получиха? Ще кажете, защото то и без това няма частни фирми. Откъде ще дойдат парите? Лесно е да кажеш и, че вдигаш двойно пенсиите, но като нямаш пари да ги платиш, е лесно да говориш. С какво допринесоха за вдигането на пенсиите, като нищо друго не свършиха. На всяко излизане пред телевизора нашите хора им вадят фактурите и Асен Василев казва, че не знае. Служебните министри за 1 месец навсякъде извадиха далаверите. Шишков всеки ден показва какъв лъжец е Петков. Стана грандиозно събитие как потича газ от Гърция, а ГЕРБ финансира и построи половината. Започнахме го 2019 г. Тази опорка защо 12 г. не сме строили тръба оттам, аз мога да запитам защо 1300 г. не сме строили? От Шишков излиза, че ние сме започнали, финансирали, строили, а при Радев ще е довършено. Петков го няма в схемата, защото те с мощния си пиар, а той е толкова мощен, че арестуваха Севда – няма го човекът, няма го проблема… Какво да ви кажа – много бързо трябва да обясните на своите приятели и съседи, тези схеми ще ги размножим, защото за уважаемите от нас медии, само ако кажа, че се оттеглям и довечера ще има, нито за газа, нито за тока ще има, каза Борисов. Той заподозря, че ПП се опитват да „изсмучат“ електората на БСП, но те харесват „Газпром“, а в същото време искали и този на ДБ, който пък не харесва руското държавно дружество. „Затова в опорките им пише – няма да говорите“, подчерта Бойко Борисов.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html