събота, 4 май 2024 г.

Спас Русев се е оттеглил от надзорния съвет на „Виваком“

Спас Русев се оттегли от надзорния съвет на „Виваком“ от 26 август 2022 година, съобщиха от компанията. Той бе част от надзора от юли 2020 г., след придобиването й от „Юнайтед груп“.
„От сделката насам Русев е бил зает с плавния преход по смяната на собствеността и с интеграцията на Vivacom в United Group“, допълва компанията.

„От името на United Group бих искала да благодаря на г-н Спас Русев за неговата подкрепа и съдействие в цялостния процес по интеграция на Vivacom в United Group, който вече приключи успешно. Желаем му успех във всички бъдещи бизнес начинания“, е цитирана да каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на „Юнайтед груп“.През 2015 г. Спас Русев спечели търга, проведен в Лондон, за българския телекомуникационен оператор при цена от 330 млн. евро, припомня investor.bg. След като United Group придоби Vivacom, Спас Русев се  фокусира върху новите си бизнес начинания, припомня „Сега“. През миналото лято представляваната от него Viva Corporate Bulgaria придоби оператора на платена телевизия и широколентови услуги „Булсатком“, но условията на сделката не бяха обявени официално. По-рано Русев и Елвин Гури спечелиха търга за покупката на Telecom Albania за 50 млн. евро, която преди това беше собственост на Deutsche Telekom.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html